асорти всесто

Капуста білокочанна

капуста білокочанна

 

Цікаво знати, що той, хто хоча б двічі на тиждень їсть квашену капусту, істотно знижує ризик захворювання раком кишківника. Про цей факт говорять проведені німецькими вченими дослідження.

Морква

Морква

 

Дослідження показують, що щоденне вживання моркви може скоротити ризик захворювання раком легенів в два рази

Гриб муер

гриб муер

Гриб «морський гребінець» (муер) – це чудовий дієтичний продукт. Вміст в нім клітковини і желатину покращує моторику шлунково-кишкового тракту. Він зменшує вбирання харчових жирів і перешкоджає виникненню закрепів, тим самим сприяє зниженню ваги. Це цікаво знати…

Морська капуста

морська капуста

Морська капуста – найбільш часто вживається в їжу морська водорість. Наукова назва морської капусти – ламінарія. Походить воно від латинського слова «lamina», що означає в перекладі «пластинка». Справа в тому, що ці водорості являє собою стрічкоподібні пластини, іноді гладкі, іноді сітчасто-зморшкуваті. Довжина таких пластин може досягати 13 м!

Селера

селера

Селера сприяє виробленню гормону любові і ласки – окситоцин. Брак цього гормону вганяє в тугу, підвищує рівень тривоги. Після вживання селери чоловік стає особливо привабливим для жінок, оскільки селера посилює секрецію андростерона (чоловічого статевого гормону). Андростерон, що міститься в селері, також впливає на жіноче лібідо

Спеції

спеції

Велика частина спецій володіють профілактичними і лікувальними властивостями. Наприклад, у Європі прянощі і спеції продавалися в аптекарських лавках в лікувальних цілях. Спеції є природними біологічно активними добавки, здатні зробити харчування цілющим і досконалим